ANKARA / ETİMESGUT - Kadri Suyabakan İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Kadri Suyabakan İlkokulu

1962 yılında kurulan Ankara Şeker Fabrikası'nın Fabrika lojmanlarında oturan işçi ve memur çocuklarının eğitim-öğretim ihtiyacının karşılanması amacı ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından Ankara Şeker Fabrikası Etimesgut Tesisleri içerisinde 1962 yılında sadece İlkokul olarak inşa edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe edilmiştir.

Tek katlı ve beş derslik olarak bir müdür, beş öğretmen ve iki hizmetli ile faaliyete başlamıştır.1969 yılında öğrenci fazlalığı ile çift öğretime geçmiştir.1984-1985 eğitim-öğretim yılında yine Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. tarafından dört derslikli tek katlı ek bina yapılmıştır. Okulumuza aynı yıl laboratuvar açılmıştır. Öğrenci sayısının artması ile birlikte okul iki bölüme ayrılarak ortaokul kısmı açılmıştır. Bu kısım daha sonra Mehmetçik Lisesi olmuştur.

Fabrikanın genişlemesine bağlı olarak Etiler Mahallesi civarında oturan vatandaşların çocuklarının okul ihtiyaçlarını da karşılamaya başlamıştır.

Okulumuz Şeker Fabrikaları tarafından yaptırıldığı için ŞEKER İLKOKULU adını almıştır.

Etiler Mahallesi'nin imara açılması ile birlikte öğrenci sayısı artmaya başlamıştır. İhtiyaca bağlı olarak ŞEKER SANAYİ MENSUPLARI HAYIR VE EĞİTİM MÜESSESELERİ KURMA DERNEĞİ tarafından 25 derslik, 1 fen laboratuarı,1 iş eğitimi sınıfı,1 çok amaçlı salonu bulunan 2 katlı yeni bir bina yaptırılmış ve 1999 yılında hizmete girmiştir.

Okulun adı İl Milli Eğitim Ad Verme Komisyonunun 26.06.2000 tarih ve 316/1594 sayılı kararları ile "KADRİ SUYABAKAN İLKÖĞRETİM OKULU" olarak değiştirilmiştir.

12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Okul oluşumları kapsamında Ankara Valiliğinin 04.06.2012 tarih ve B.08.4.MEM.0.06.05.00.100-41318 sayılı kararı ile Okulun adı "KADRİ SUYABAKAN İLKOKULU" olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 20.10.2022 15:53 - Görüntülenme: 7162